
Kucharzy w SushiZushi wyróżnia ponadto indywidualne podejście do klienta. Gość restauracji ma swobodę wyboru składników, na bazie których komponowane są potrawy. Rozmaitość składników i inwencja kucharza pozwala stworzyć nieskończoną gamę przeróżnych smaków. Klienci restauracji siedząc przy okrągłym kaitel suhi barze mogą również porozmawiać z kucharzami i obserwować jak przyrządzają oni perfekcyjne i kolorowe nigiri, maki, rolle, sashimi. Sławek Wasilewski mówi: "obserwacja jest szczególnie cennym doświadczeniem dla tych, którzy sami eksperymentują z kuchnią japońską, gdyż nauka sushi polega przede wszystkim na podglądaniu pracy kucharza".
Restauracja ma przygotowaną ofertę dostosowaną do zróżnicowanych potrzeb klientów. SushiZushi często wybierana jest na miejsce spotkań biznesowych ze względu m.in. na kameralny charakter, możliwość zjedzenie przy stolikach i dogodną lokalizację. Po południu i wieczorem restaurację zapełniają grupy przyjaciół i pary, które wybrały to miejsce na romantyczną kolację lub pierwszą randkę. Natomiast w weekendy restauracja zapewnia do 3:00 nad ranem chwilę relaksu i wyciszenia dla tych gości, którzy kończą lub robią sobie przerwę w intensywnym życiu nocnym. "Podjęliśmy decyzję o otwarciu SushiZushi w weekendy do 3:00 nad ranem, gdyż wielu bywalców naszej restauracji narzekało że po 23.00 nie mają możliwości dobrze zjeść, kiedy bawią się w piątek i sobotę do wczesnych godzin porannych" – mówi Hanna Kisielińska, współwłaścicielka restauracji.
Wytchnieniu od zgiełku miasta sprzyja dodatkowo orientalny wystrój: – oryginalne płaty forniru i czerpanego papieru u sufitu przypominające japońskie chorągwie. Całość dopełnia prosty wystrój, meble z jasnego jesionu oraz dyskretne oświetlenie.
