Przepis kulinarny
Sałatka z mieszanką ryżu i łososiem
www.britta.pl
Błyskawiczna i smakowita sałatka z zaskakującą mieszanką ryżów – dzikiego i parboiled – to doskonały sposób na pyszna kolację lub lekki obiad. Przekonajcie się, jak łatwo przygotować wyjątkowe danie!

fot. britta
Składniki:
1 saszetka ryżu mieszanki ryżu Dzikiego&Parboiled (np. marki Britta)
100g wędzonego łososia
1 cebulka dymka posiekana wraz ze szczypiorkiem
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 awokado pokrojone w plastry
10 szt. pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
sól i pieprz
starta skórka i sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Metoda:
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Ugotowany ryż mieszamy z cebulką, awokado, pietruszką, sokiem z cytryny, przyprawami i oliwą.
3. Wymieszaną sałatkę wykładamy na talerz i na niej układamy plastry łososia. Całość oprószamy skórką z cytryny.
Smacznego!