2008-07-19

Napoje

Herbaciane garden party

Menu takiej imprezy to więcej niż połowa sukcesu. Jako lekkie przekąski możesz podać pokrojone w paseczki warzywa z dipami w różnych smakach. Danie główne to potrawy z grilla. Grill jest doskonały, ponieważ daje wiele możliwości przygotowania prostych, ale bardzo smacznych dań: skrzydełka kurczaka, karkówka, pieczona ryba lub grillowane kiełbaski.

Bardzo istotną częścią imprezowego menu są oczywiście napoje i drinki. Męska część gości gillowego garden party nie obędzie się bez piwa, ale jeżeli chcesz zaskoczyć damska część towarzystwa podaj lekkie drinki przyrządzone na bazie likieru i herbaty. Są proste w przygotowaniu, oryginalne i nieco egzotyczne, świetnie smakują i prezentują się naprawdę imponująco.

Oto przepisy na drinki, których podstawa są herbaty pochodzące z herbaciarni „Czas na Herbatę” oraz likiery owocowe. Do przygotowania drinków będą potrzebne likiery żurawinowy i cytrynowy, dodatki oraz herbaty „Czas na Herbatę”. Herbata „Miętowo-cytrynowa” to naturalna czarna herbata z dodatkiem kawałków cytryny, o cytrynowo-miętowym smaku i aromacie. Herbata ma delikatny miętowy aromat i cytrynowy smak, doskonale sprawdza się jako mrożony napój orzeźwiający lub dodatek do kobiecych drinków.

Sklepy i stoiska „Czas na herbatę”
Cena: ok. 7 PLN – 50 g

Herbata „Żurawinowo-kaktrusowa” – to naturalna czarna herbata z dodatkiem owoców żurawiny i aromatu kaktusowego, łączących się w orzeźwiającym żurawinowo-kaktusowym smaku. Podana z lodem świetnie sprawdza się jako lekki napój orzeźwiający na lato lub dodatek do kobiecych drinków.

Sklepy i stoiska „Czas na herbatę”
Cena: ok. 8 PLN – 50 g

Leminti fresh

Składniki:
40 ml likieru cytrynowego
150 ml herbaty – „Miętowo-cytrynowej” „Czas na Herbatę”
50 ml soku cytrynowego
1 gałązka mięty
1 plaster cytryny
kostki lodu


Przyrządzanie:
Zaparz herbatę „Miętowo-cytrynową” „Czas na Herbatę” ostudź i oddziel fusy. Połącz ostudzona herbatę z likierem i sokiem cytrynowym - dobrze wstrząśnij, aby drink dokładnie wymieszać. Po napełnieniu szklanki włóż do niej gałązkę mięty a na końcu dodaj lodu. Szklankę ozdobić plasterkiem cytryny oraz cukrową otoczką.

Mexico Ice

Składniki:
40 ml część likieru żurawinowego
150 ml herbaty – „Żurawinowo-kaktusowej” „Czas na Herbatę”
50 ml soku żurawinowego
liście mięty dla ozdoby
kostki lodu


Przyrządzanie:
Zaparz herbatę „Żurawinowo-kaktusową” „Czas na Herbatę” ostudź i oddziel fusy. Połącz ostudzona herbatę z likierem i sokiem żurawinowym - dobrze wymieszaj. Po napełnieniu szklanki dodaj lodu a na tafli drinka umieść kilka listków mięty. Szklankę można dodatkowo ozdobić cukrową otoczką.

Podając herbaciane drinki na pewno zaimponujesz gościom pomysłowością i wykonaniem. Przyozdobione miętą napoje wyglądają apetycznie i wyjątkowo świeżo. Doskonały efekt daje także zamrożenie listków mięty lub kawałeczków cytryny w kostkach lodu, nie ma w tym nic trudnego a dzięki temu drinki będą wyglądały naprawdę wyjątkowo.



Leminti



Leminti - kielich



Mehico Ice



Mehico Ice i Herbata



Herbata Żurawinowo - Kaktusowa

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar