Konkursy/

2010-02-18

Napoje

Kawa a wyśmienity nastrój

Kawa sprzyja wszelkim spotkaniom, tym biznesowym i tym towarzyskim, rodzinnym a nawet tym romantycznym, tylko we dwoje. Wiele randek zaczyna się od zaproszenia na kawę, można wiec śmiało powiedzieć, że kawa łączy a już na pewno zbliża ludzi.

Niezwykła popularność kawy sprawiła, że wymyślono wiele sposobów parzenia i podawania kawy po to, aby można było rozkoszować się jej charakterystycznym smakiem nie popadając w monotonię, odkrywając przy tym coraz to nowe jej oblicza. Kawę można serwować między innymi jako mocne, stawiające na nogi espresso, lub delikatną mleczną latte, jako puszyste pyszne cappuccino lub po prostu jako czarną lub białą kawę. Bardzo popularne są także dodatki smakowe, które w postaci syropów dolewane są do naparu po to aby dodać mu słodyczy i pożądanego smaku na przykład nugatu, migdałów lub innych. Miłośnicy kawy mogą także delektować się przeróżnymi kawami aromatyzowanymi. O ile kawy o popularnych aromatach takich jak orzech czy czekolada są ogólnie dostępne w zwykłych sklepach, to kawy o wymyślniejszych smakach można dostać w specjalnych sklepach z kawą i herbatą. W takich punktach znajduje się wiele niespotykanych i zaskakujących kaw aromatyzowanych, spośród których każdy smakosz na pewno wybierze coś odpowiedniego dla siebie.

Każdy, kto ma ochotę na odrobinę kawowej ekstrawagancji powinien spróbować Kawy o smaku bananowym. Taką kawę oferuje marka „Czas na Herbatę”. Kawa bananowa powstaje z ziaren 100% Arabica Excelso - jednego z najlepszych gatunków kawy na świecie. Dwa wyśmienite smaki – kawowy i bananowy łączą się w niezwykle kuszącej kompozycji, pieszczącej zmysły swoim słodkim, nieco tropikalnym aromatem. Filiżanka takiego kawowo-bananowego naparu nie dość, że dodaje kawowej energii to dodatkowo potrafi wprawić w bananowy nastrój. A jaki to jest bananowy nastrój? Oczywiście dobry a nawet wyśmienity, w końcu nie bez powodu na uśmiechniętego człowieka potocznie mówi się , że ma „banana na twarzy”.

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar