2020-10-13

Desery

Dzień Nauczyciela na słodko. Te desery Cię zaskoczą!

Tagi: deser

Już jutro Dzień Nauczyciela! Tego dnia sklepowe półki ze słodkościami przeżywają prawdziwe oblężenie, a my nie żałujemy cukru i nie liczymy kalorii. Wciąż zastanawiacie się nad prezentem? 14 października na RestaurantWeek.pl startuje jednodniowa promocja, otrzymacie 10% zniżki na festiwalową rezerwację. W 3-daniowym menu w specjalnej cenie 39 zł nie zabraknie również deserów! To jedyna taka okazja, by oderwać się od codziennych obowiązków i świętować ten dzień na słodko.


Popisowe desery
 
Powraca Festiwal najlepszych restauracji! Od 28 października do 15 listopada będziemy mieli okazję rozsmakować się w specjalnie przygotowanych daniach w formule #zerowaste. W menu nie zabraknie również deserów, które ucieszą zarówno miłośników słodyczy, jak i kulinarnego designu. Oryginalne, lekkie czy słodkie – z festiwalowego menu wybraliśmy 5 słodkich kompozycji, które nie tylko pięknie wyglądają, ale także obłędnie smakują.
 

1. Warszawa, The Spot
 
Ciepły fondant czekoladowy w połączeniu z lodami o smaku słonego karmelu w kilka sekund przeniesie nas do cukrowego nieba. Ostrzegamy - kto raz spróbuje, ten przepadnie na zawsze!
 
 
 
The Spot
 
 
 
 
 
2. Wrocław, Vertigo Jazz Club & Restaurant
 
We wrocławskim Vertigo Jazz Club & Restaurant poleca się Baked Alaska. To puszysty biszkopt przekładany arbuzowym serkiem mascarpone z sorbetem cytrynowym. Schowany pod przypalaną bezą włoską w towarzystwie sosu mango i przetartych malin będzie idealnym pomysłem na osłodę dnia!
 
 
 
Vertigo
 
 
 
 
3. Toruń, Jan Olbracht Browar Staromiejski
 
Będąc w piernikowym mieście koniecznie zajrzyjcie do restauracji “Jan Olbracht Browar Staromiejski” i spróbujcie śliwek w sosie piernikowym z gałką lodów waniliowych. Palce lizać!
 
 
 
Olbracht
 
 
 
 
4. Kraków, Miód Malina
 
Kremowe ciasto czekoladowo-orzechowe z musem z malin. Ten deser zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem, którego nie powstydziliby się nadworni cukiernicy Marii Antoniny!
 
 
 
 
Miód Malina
 
 
 
5. Gliwice, Boska
 
Pianka z marakui z czekoladą plastyczną, prażynką z białej czekolady i sorbetem mohito. Gwarantujemy, że nie poprzestaniecie na jednej dokładce!
 
 
 
Boska
 
 
 
To zaledwie kilka z wielu propozycji deserowych przygotowanych przez najlepszych Szefów Kuchni. Listę restauracji oraz szczegółowe menu znajdziecie na stronie festiwalu
www.RestaurantWeek. 
 
 
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
 
Festiwalowe miasta i regiony: Białystok, Kraków, Lubelskie, Łódź, Podhale, Poznań,
Rzeszów, Silesia, Szczecin, Toruń, Trójmiasto, Warmia i Mazury, Warszawa, Wrocław
 
Termin Festiwalu: 28 października – 15 listopada
 

 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar