2019-12-30

Desery

Przepis Sylwester/Karnawał: Kokosowe śnieżki z ciasteczek - Petit Crunch

Kokosowe śnieżki z ciasteczek osłodzą nam oczekiwanie na nadejście Nowego Roku w Sylwestrową noc, jak również urozmaicą karnawałowe menu.

 



Przepis kulinarny


Kokosowe śnieżki z ciasteczek Petit Crunch

Składniki:
8 ciasteczek Petit Crunch
2 tabliczki białej czekolady
4 łyżki śmietany 36%
4 łyżki masła
Garść posiekanych orzechów
1 opakowanie wiórków kokosowych


Wykonanie:
1. Do małego garnka nalać 5 cm wody. Umieścić na nim metalową miskę na tyle duża aby nie wpadała do środka. Masło, czekoladę i śmietanę umieścić w garnku i podgrzewać na parze cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia i połączenia składników.
2. Dodać pokruszone ciasteczka i orzechy. Umieścić w lodówce na godzinę do stężenia. Uformować kulki o gramaturze 15 gram i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Smacznego!

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar