Konkursy/

2019-07-19

Dania mięsne

Wieczór panieński w wersji light

Przyszły pan młody odprawiony z domu, zaproszone przyjaciółki w gotowości, a szampan powoli chłodzi się w lodówce? Ostatni wieczór panieńskiego życia należy odpowiednio celebrować. Oprócz atrakcji i zabaw, należy zadbać również o odpowiednie menu. Najlepiej w wersji light, by panna młoda bez wyrzutów sumienia i obaw o dodatkowe kilogramy mogła delektować się nim na krótko przed ślubem.

Niezapomniany wieczór panieński
Za kilka tygodni wychodzisz za mąż? Suknia ślubna i welon wybrane, kwiaty i dekoracje ślubne zamówione, pozostaje tylko zaplanować niezapomniany wieczór panieński. Niewątpliwie organizacja takiej imprezy to bardzo duże wyzwanie. W końcu to ostatnia noc przyszłej panny młodej na wolności, dlatego warto zadbać o to, by na długo pozostała w pamięci. Organizując przyjęcie warto wziąć pod uwagę gusta wszystkich zaproszonych oraz preferencje głównej gwiazdy wieczoru. Obok zaplanowanych atrakcji w stylu sesji zdjęciowej czy wyjścia do klubu, bardzo ważne jest menu. Jeśli nie wiecie, jakie danie powinno zagościć tej nocy, sprawdźcie kilka podpowiedzi. Przy wspólnych pogawędkach i lampce szampana możecie zajadać się np. dietetycznym sushi po polsku lub mini wrapami z granatem. Sprawdźcie, jak je przygotować. 

Sushi po polsku
 
Składniki:
1 opakowanie polędwicy królewskiej light marki Konspol
2 kwaszone ogórki
serek śmietankowy
2 avocado
opcjonalnie: sos sojowy
 
Przygotowanie:
Polędwicę królewską light marki Konspol kroimy na grubsze, podłużne plasterki, a następnie smarujemy je serkiem śmietanowym. Avocado obieramy, wyjmujemy pestkę i kroimy w paski. Ogórki również kroimy w paski. Warzywa układamy na szynce po czym całość zwijamy w sushi. Tak przygotowane podajemy z sosem sojowym. 
 
 
 
 

Dietetyczne mini wrapy z granatem
 
Składniki:
kilka placków tortilli
1 opakowanie polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA marki Konspol
1 opakowanie serka śmietankowego
kilka liści roszponki 
1 granat 
pieprz i sól
 
Przygotowanie:
Placki tortilli smarujemy serkiem śmietankowym, a następnie układamy na nich plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA marki Konspol oraz liście roszponki. Granat przekrajamy na połowę i wyjmujemy z niego ziarna, którymi następnie posypujemy placki tortilli.  Placki ciasno zwijamy w rulony. Na koniec kroimy je w kawałki wpinając w każdy wykałaczkę.
 
 
 
 
Smacznego!
 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar