Strona

2018-05-15

Napoje

Drinki z owocami z ... puszki

Wiosenno- letnie spotkania z przyjaciółmi, takie jak imprezy w plenerze przy grillu, to czas, gdy sięgamy po dania i napoje dostosowane do cieplejszej pory roku. Chcąc skutecznie orzeźwić organizm w upalne dni, warto serwować lekkostrawne przekąski oraz napoje z dodatkiem owoców i lodu. Eksperci marki Sandra przygotowali przepisy na drinki z dodatkiem owoców z puszki.

Na imprezach najczęściej serwujemy standardowe napoje w postaci piwa lub wina. Chcąc jednak wyjść poza ten schemat, warto przygotować oryginalne drinki na bazie owoców, które nie tylko będą doskonale smakować, ale również niebanalnie wyglądać. Słodkie daiquiri przywodzące na myśl egzotyczne wyspy, intensywnie owocowy poncz czy zmrożone koktajle to sposoby na skuteczne orzeźwienie.
 
Tropikalna sangria
 
Wszyscy znają sangrię z dodatkiem popularnych owoców jak jabłko, pomarańcza czy gruszka. Można jednak urozmaicić ten napój zmieniając standardowe owoce na te tropikalne. 
 
Składniki:
Mieszanka tropikalna marki Sandra
Wino półsłodkie
Sok z ½ cytryny
 
Przygotowanie:
Do dzbanka wlewamy schłodzone wino i wsypujemy owoce. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Nalewamy do kieliszków. 
 
 
 
Daiquiri mango
 
Lekkie, orzeźwiające i delikatnie słodkie za sprawą mango. To idealna propozycja na gorący dzień.
 
Składniki:
Mango w plastrach marki Sandra
50 ml rumu
50 ml syropu z brzoskwiń
Lód
 
Przygotowanie:
Mango blendujemy na gładką masę. Dodajemy rum, syrop i lód. Mieszamy. Dekorujemy plasterkiem mango. 
 
 
 
 
Koktajl wiśniowy
 
Idealny dla miłośników delikatnych, mlecznych smaków.
 
Składniki:
Wiśnie drylowane marki Sandra
50 ml rumu
Mleko kokosowe
Lód
 
Przygotowanie:
Wiśnie i lód wkładamy do blendera. Blendujemy do momentu, aż lód będzie rozdrobniony i połączy się z wiśniami. Dodajemy rum, mleko kokosowe i przelewamy do wysokich szklanek. Zdobimy wisienką.
 
Smacznego!
 
 
 
 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar