Strona

2018-03-09

Napoje

Premiera nowej mieszanki COSTA COFFEE podczas Warszawskiego Festiwalu Kawy

Już w najbliższą sobotę 10 marca br. wszystkich kawoszy czeka niezwykłe wydarzenie. Na Warszawskim Festiwalu Kawy odbędzie się premiera nowych, pochodzących z Peru ziaren COSTA COFFEE. To okazja do odkrycia nowych smaków oraz sposobów parzenia czarnego napoju bogów. 

 

 

Podczas Warszawskiego Festiwalu Kawy, COSTA COFFEE po raz pierwszy zaprezentuje kawy przygotowane na nowych, pochodzących z Peru ziarnach. Ten położony nad Oceanem Spokojnym kraj może pochwalić się klimatem, który idealnie sprzyja uprawom kawy i w ostatnich latach znacznie poszerzył tereny przeznaczone pod plantacje. Nowa, peruwiańska kawa COSTA COFFEE charakteryzuje się delikatnymi nutami kwiatowymi, cytrusów oraz czekolady, a wszystkie ziarna posiadają certyfikat Rainforest Alliance. 
 
Podczas Warszawskiego Festiwalu Kawy bariści COSTA COFFEE zaserwują zarówno kawy z ekspresu ciśnieniowego, jak i te parzone metodami alternatywnymi - nowość w ofercie – kawę z dripa. Sposób polegający na parzeniu kawy w specjalnym dzbanku metodą przelewową przyjmuje się na rodzimym rynku bardzo dobrze. Odpowiednie przygotowanie kawy tą techniką pozwala na lepsze wydobycie jej smaku oraz aromatu. Ważne jest, aby szykując kawę z dripa korzystać z jednorodnej mieszanki ziaren. Dlatego też bariści COSTA COFFEE wykorzystają nową peruwiańską kawę, składającą się w 100 proc. z ziaren Arabica. 
 
Stoisko COSTA COFFEE będzie można odwiedzić podczas III Edycji Warszawskiego Festiwalu Kawy w sobotę 10 marca 2018 r., w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie w godz. 10-20. 
 
Nowe, pochodzące z Peru ziarna zostaną wprowadzone do regularnej sprzedaży we wszystkich kawiarniach COSTA COFFEE od 14 marca br. 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar