Konkursy/

2017-12-28

Dania dla jarosza

Sylwestrowy dip z awokado i miętą

Idealny do krakersów i nachosów!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
 
Porcja: 1 miseczka
Czas: ok 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
 
Składniki:
- dojrzale awokado                                         2 szt.
- Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica)  4 łyżki
- sok z cytryny                                             1 łyżka
- świeża mięta                                           2 gałązki
- sól, pieprz i cukier do smaku 
 
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać. 
 
Rada: Jeśli twoje awokado jest twarde zmiksuj je przy pomocy blendera. 
 
 
 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar