2017-08-14

Diety

Smaki pełne słońca

Lato, obfituje w mieniące się kolorami, soczyste owoce i warzywa sezonowe – zachwycające barwami, wiśnie, jagody i porzeczki, najsmaczniejsze o tej porze roku pomidory i nasze ulubione owoce na przetwory, takie jak maliny czy śliwki. Wielką stratą dla podniebienia i zdrowia byłoby z tego urodzaju nie skorzystać. Tym bardziej, jeśli smaczne, zdrowe i pożywne koktajle możemy mieć zawsze przy sobie!

 

 

Blender Sport

PRZEPIS - Zielono, więc zdrowo
W sierpniu debiutuje szpinak, popularny w naleśnikach, sałatkach czy cieście francuskim. Zdecydowanie lżejszym, ale równie pożywnym posiłkiem stworzonym na jego bazie jest koktajl, zaskakujący połączeniem z mlekiem migdałowym i imbirem. Z entuzjazmem wypiją go zwolennicy zielonych smoothies, ale przekona on także dzieci, które słysząc słowo „szpinak” do tej pory kręciły nosem.
 
Składniki:
50 g szpinaku
1 dojrzały banan
1 gruszki
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczki świeżo startego imbiru
250 ml mleka migdałowego
 
Przygotowanie:
Umieść szpinak, banana oraz gruszkę w blenderze Electrolux ESB2500. Dodaj starty imbir, sok z cytryny oraz mleko migdałowe. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
 
 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar